Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Bardzo dziękujemy Dyrektorowi Prezesowi przedsiębiorstwa Mandam Gliwice Bronisławowi Jakusowi za wpłatę 100 zł na rzecz Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami "Zaczarowany Mikrofon". Prezes Fundacji Rytm Gliwice - Marian Dragon

Juror Koncertu Finalnego 2019 - Mieszko Adamkiewicz

Długoletni Radny Urzędu Miejskiego w Gliwicach. Człowiek ciągle mający na względzie dobro ogółu mieszkańców naszego Miasta, założyciel kilku fundacji i sieci szkół, wreszcie nasz przyjaciel i długoletni sympatyk, autor wielu interesujących pomysłów w prowadzeniu Festiwalu Muzycznego jeszcze w czasach Stowarzyszenia Rytm Gliwice, a później Fundacji Rytm Gliwice. Do dnia dzisiejszego wspierający nasze działania w odniesieniu do Urzędu Miejskiego i władz Miasta. Prywatnie sympatyczny kolega, zawsze lub prawie zawsze uśmiechnięty. Kolega o dobrym sercu, życzliwy i uczynny. Wielekroć uczestniczący w jury naszych koncertów, wielekroć przemawiający podczas nich i wreszcie wspierający nas dobrą radą. Cieszymy się, mając takiego orędownika w UM i w naszej Radzie. Życzymy Mieszkowi rozwoju jego własnych inicjatyw, których jest sporo. Do największych z nich należy - prowadzenie sieci szkół „Siódemka” oraz prowadzenie Restauracji. Z tego względu Mieszko nazwany może być także biznesmenem i zapewne jest biznesmenem.