Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Juror Eliminacji 2020 - ks. Mirosław Potocki

Urodzony w Bytomiu, aktualnie posługujący jako wikariusz w jednej z gliwickich parafii. Swoją przygodę z muzyką rozpoczął już na studiach uczęszczając na zajęcia ze śpiewu gregoriańskiego, nauki solfeża czy chóru seminaryjnego. Pasja i zamiłowanie do śpiewu zrodziło w jego sercu pragnienie stworzenia zespołu, w którym będzie możliwość połączenia dwóch dziedzin tak bardzo ważnych w życiu kapłana – modlitwy i śpiewu. W ten właśnie sposób przed ośmiu laty powstał Zespół Uwielbieniowy, którego jest moderatorem, opiekunem duchowym i wokalistą. Dzięki temu nieustannie kształci swój warsztat wokalny podczas prób, czy posługi pracując z wieloma muzykami. Powyższy zespół raz w miesiącu prowadzi „Wieczory Uwielbienia”, wykonując utwory religijne i gospelowe we własnych aranżacjach. Dodatkowo w okresie Bożego Narodzenia zespół organizuje i bierze czynny udział w koncertach kolęd w różnych kościołach diecezji gliwickiej. Zespół ma również na swoim koncie audycję w radiu, gdzie można było usłyszeć kilka utworów w ich wykonaniu.